Welkom

(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)

DEZE WEBSITE IS EEN ARCHIEFVERSIE. ZE DOCUMENTEERT HET CDAVID PROJECT, MAAR WORDT NIET MEER GEACTUALISEERD.

Welkom op de website van cDAVID, een onderzoeksproject waarvan de focus ligt op de bewaring en ontsluiting van Vlaams digitaal cultureel erfgoed in archieven, bibliotheken en andere erfgoedinstellingen. Met dit project wenst de Vlaamse overheid aan te sluiten bij het UNESCO Charter On the Preservation of Digital Heritage. Het sluit nauw aan bij het DAVID-project waarvan de eerste besluiten in december 2003 via een vademecum werden gepubliceerd.

Dit project is gehuisvest in het stadsarchief Antwerpen en geniet de steun van de stad Antwerpen en de Vlaamse Gemeenschap.

Hoe werkt deze website?

De cDAVID website wil een virtueel kenniscentrum rond digitalisering en digitale ontsluiting zijn. De presentatie als wiki is een weloverwogen keuze: deze webapplicatie maakt een geleidelijke uitbouw van deze site als kennisbank mogelijk en biedt ook perspectieven voor een verregaande participatie van de bezoekers. Erfgoedbeheerders kunnen hier met andere woorden niet alleen informatie vinden maar worden ook uitgenodigd zelf een bijdrage leveren. U kan bijvoorbeeld op elk artikel reageren via de optie discussion.

Een artikel zoeken

  • Via zoeken kan u snel een artikel terugvinden
  • Er is ook een overzicht van alle artikels in deze wiki

Nieuws

Recent toegevoegde artikels

Afkomstig van CDAVID NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.cdavid.be/index.php/Welkom"
Personal tools

image:antwerpen.jpg


image:leeuw.gif
Met steun van de Vlaamse minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel