Beheren bewaren bekijken

Op 18 en 19 augustus 2006 vond de opening van het vernieuwde Sint-Felixpakhuis te Antwerpen plaats. Ook cDAVID was hier aanwezig en organiseerde de tentoonstelling Digitale foto's: bewaren, beheren en bekijken. De doelstelling van deze tentoonstelling was het brede publiek bewust maken van de gevaren en de verantwoordelijkheden die verbonden zijn aan digitale fotografie.

Hoewel het dankzij digitale technologie tegenwoordig heel erg eenvoudig en goedkoop is om foto's te maken, is er een keerzijde aan de medaille. Het bewaren van digitale foto's vraagt de nodige zorg willen we later nog van deze herinneringen kunnen genieten. Via informatiepanelen, presentaties en een folder wees cDAVID op de gevaren van digitale fotografie, maar bracht ook heel wat praktische tips en hints.

Om tegemoet te komen aan de vragen naar meer informatie stellen we de tentoonstelling hier digitaal ter beschikking. De folder en de panelen zijn beschikbaar in het PDF formaat (Acrobat Reader of gelijkwaardig is nodig om deze documenten te kunnen bekijken)

Afkomstig van CDAVID NL, de Vrije Encyclopedie. "http://www.cdavid.be/index.php/Beheren_bewaren_bekijken"
Personal tools

image:antwerpen.jpg


image:leeuw.gif
Met steun van de Vlaamse minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel